Språk som kultur – Nynorsk

Møt Gunhild Øyehaug og Ruth Lillegraven – to av landets fremste forfattere med nynorsk som litteraturspråk som gjester oss denne kvelden i arrangementsserien Språk som kultur. Nynorsk skriftspråk står svakt på Sørlandet. Heldigvis insisterer nynorsk på å være synlig og tilstede i det skjønnlitterære landskapet her. Vi møter forfatterne til samtale om nynorsk, egen litteratur og skriving.

Ruth Lillegraven ble for alvor kjent da hun med diktboka «Urd» mottok Brageprisen i 2013. Hun har skrevet flere bøker for både barn og voksne. Diktsamlingen «Eg er eg er eg er» er nominert til både Brageprisen og til Kritikerprisen i 2016.

 

Gunhild ØyehaugGunhild Øyehaug har skrevet flere diktsamlinger og romaner, blant annet romanene «Undis Brekke» og «Vente, blinke». Øyehaug har mottatt Bjørnson-stipendet og Sult-prisen og har vært nominert til Brageprisen. Hun er utdannet cand.philol og underviser ved Skrivekunstakademiet i Hordaland.

 

 

Fritt Ord

«Språk som kultur» er en arrangementsserie våren 2017 hvor vi inviterer forfattere og fagpersoner til samtale om språket vårt og hvordan vi bruker det. Vi har tenkt både nasjonalt og lokalt når vi har satt sammen denne serien. Vi håper det kan være med på å skape et engasjement for hvordan vi bruker språket vårt. Serien er støttet av Fritt Ord.

Info

Når:
Dato: Tirsdag 14.03.2017
Klokkeslett: 1930

Hvor:
Sted: Grimstad bibliotek
Gatedresse: Storgata 44
Postnummer, sted: 4876 Grimstad

Kontakt:
Grimstad bibliotek
37250190
E-post
Sort facebook-logo