Velkommen til en litterær festaften på biblioteket, hvor vi feirer fire av høstens bokaktuelle forfattere!

Simon Stranger

Leksikon om lys og mørke

En storslått roman basert på en familiehistorie og en virkelig hendelse der en jødisk familie bosetter seg i hovedkvarteret til Henry Rinnan etter andre verdenskrig. Hvorfor flyttet de inn i dette huset som var selve manifesteringen av ondskap?

Boken har fått glitrende kritikker og stor oppmerksomhet denne høsten.

«Fulltreffer om smerte og tilgivelse». Fredrik Wandrup, Dagbladet.

«Mesterlig og grufullt». Stein Roll, Adresseavisen.

«Oppsiktsvekkende vellykket (…) et helstøpt litterært verk». Sindre Hovdenakk, VG.

Maria Kjos Fonn

Kinderwhore

Maria Kjos Fonn (f. 1990) utga i 2014 novellesamlingen «Dette har jeg aldri fortalt til noen». For denne mottok hun Aschehougs debutantstipend og hun ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. Kinderwhore er hennes andre utgivelse. Kritikerne er begeistret!

«Løfter arven etter Herbjørg Wassmo (…) Kinderwhore av Maria Kjos Fonn kan gå rett inn i norskundervisningen». Ingunn Økland, Aftenposten.

«Knallsterk roman om kampen for – og mot – et levelig liv etter omsorgssvikt og overgrep. Maria Kjos fonn har uansett skrevet en klok og klar bok, med høy litterær kvalitet på språk og komposisjon. Tøff lesning, men obligatorisk for alle som tror de vet noe om å være et offer». Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen.

Ole Asbjørn Ness

Aftenbladet

Ole Asbjørn Ness debuterte med romanen «Det er natt» i 2004 og for denne mottok han Tarjei Vesaas’ debutantpris. Siden ble det stille fra forfatteren. Dette er hans andre skjønnlitterære utgivelse.

Forlaget sier om boken: «To menn og en kvinne møtes i London på 1990-tallet etter kommunismens fall. Den ene mannen har flyktet fra borgerkrigen i Algerie og islams absolutter. Den andre mannen vil tjene så mye penger at han kan be resten av verden dra til helvete. Kvinnen elsker dem begge til forskjellige tider. Aftenbladet forteller om et Europa som sviktet Algerie og pustet liv i den islamske fundamentalismen med markedsliberalismens evangelium. Den er også beretningen om hva som skjer i et åndelig utarmet Europa personifisert gjennom tre skjebner som, lik alle mennesker, er tre sentrum i verden».

Johan B. Mjønes

Heim

Johan Mjønes er oppvokst i Orkanger, bosatt i Oslo. Han har skrevet flere romaner for både voksne og ungdom som har fått meget gode kritikker.

Romanen «Heim» følger Jørgen Heim som ligger for døden. Det er en sterk og gripende fortelling om gården Heim gjennom flere generasjoner. Den handler om odel, om plikt, om forsoning med livet slik som det ble.

«Johan B. Mjønes’ nye roman Heim gir leseren et nært og bevegende blikk inn i et menneskeliv mens det avslutter seg selv. Johan B. Mjønes skriver en nær og varm prosa, med en rytme som lever i hendelsene og Jørgens følelser og opplevelse, men også i naturen og arbeidet». Leif Ekle, NRK.

Det blir både boksalg og signering. Bokkaféen holder åpent, så det er anledning til å kjøpe seg noe godt i glasset.