Boklansering: Ellen Svalheim

Det inviteres til pre-lansering av  biolog Ellen Svalheims kommende bok Folka og landskapet. Ei vandring i artsrike kulturmarker . Det blir bl.a.  paneldebatt/bokbad mellom forfatteren og ekstern fagperson samt Lasse Postmyr fra Fagbokforlaget.

I flere tiår har biolog og forsker Ellen Svalheim ved NIBIO Landvik bevandret den sårbare, kulturavhengige naturen i Norge sammen med de som kjenner landskapet aller best, nemlig brukerne (folka). For kulturlandskapsverdiene har jo blitt til gjennom folka sitt nærvær i landskapet gjennom årtusenene, og de er avhengig av en fortsatt skjøtsel.

Nå har hun skrevet bok om denne vandringen, og om spørsmålet: Hvordan hindre at dette kulturavhengige artsmangfoldet går tapt, nå i effektiviseringens og mekaniseringens tidsalder? For avhengigheten er gjensidig. Det var dette mangfoldet som bokstavelig talt gjorde det mulig for oss å overleve i dette landet. Det kan også være nøkkelen vår til å overleve i framtida. Slik er kunnskap om dette kulturavhengige, biologiske mangfoldet avgjørende for vår ferd mot en bærekraftig fremtid.

Dato

26 sep 2019
Expired!

Tid

18:30 - 19:30
Salen

Sted

Salen
Grimstad bibliotek
Kategori
Grimstad bibliotek

Arrangør

Grimstad bibliotek
Telefon
37250190
E-post
grimstad.bibliotek@grimstad.kommune.no

Andre arrangører

Fagbokforlaget
Fagbokforlaget
Nettsted
https://www.fagbokforlaget.no/
Forskningsdagene
Forskningsdagene
Nettsted
https://www.forskningsdagene.no/
Økouka Agder
Økouka Agder
Telefon
90 74 91 21
E-post
hei@julianeskokebok.no
Nettsted
http://www.okouka.no
Universitetet i Agder
Universitetet i Agder
Nettsted
http://uia.no