Foto Nightwish

Fra litteratur til musikk

De ulike kunst- og kulturartene har lenge blitt sett på som adskilte fenomener, som har lite med hverandre å gjøre. Men i de siste tiårene har en rekke studier vist at det er flere sammenhenger mellom for eksempel musikk og litteratur. Dette materialiserer seg på mange ulike måter, i form av tekstlige referanser, adaptasjoner, og utførelser på scener og i andre medier. Så vårt spørsmål er da hvordan kan musikk formidle litteratur?

For å gjøre dette vil bibliotekets Alexander Almvik trekke frem det finske bandet Nightwish, og deres bruk av en rekke ulike litterære stilarter. Nightwish startet opp på midten av nittitallet, og har siden den gang befestet sin posisjon som et av verdens største band innen sjangeren symfonisk metall. Bandet samarbeider ofte med London Philharmonic Orchestra.

Dette blir en kveld hvor vi vekker til live gamle klassikere som Walt Whitman, Edgar Allan Poe og James Joyce, og blander de sammen med nye forfattere som Stephen King, Patrick Rothfuss, og Richard Dawkins. Det hele iscenesettes av Nightwish’ mørke og kraftige toner.

Foto: (c) Ville Akseli Juurikkala

Dato

08 okt 2019
Expired!

Tid

19:30 - 20:30
Salen

Sted

Salen
Grimstad bibliotek
Kategori
Grimstad bibliotek

Arrangør

Grimstad bibliotek
Telefon
37250190
E-post
grimstad.bibliotek@grimstad.kommune.no