Kom og se filmer på biblioteket! Filmene vises i Salen, og man kan kjøpe mat og drikke i Bokkaféen. Visningene er gratis. Denne gangen viser vi følgende filmer:

Fredag 02.03, kl. 14.30: Kule kidz gråter ikke

Produksjonsår: 2013
Aldersgrense: for alle
Spilletid: 108 minutter
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=11948

Sterk, norsk barnefilm om fotballjenta Anja som blir alvorlig syk og legges inn på Rikshospitalet.

Anja er ei livlig og tøff jente som elsker fotball. Klassekameraten Jonas liker ikke at jenter spiller fotball og særlig ikke når de er så flinke som Anja. Jonas prøver å gjøre livet surt for Anja og vennene hennes, men hun synes han er dum og tøyser bort ertinga hans uten å skjønne at Jonas egentlig er forelska i henne. Så blir Anja alvorlig syk. Hun nekter å la seg knekke og samtidig legger planer for fotballaget, trener til skoleturneringen og deltar på leirskole. Anja oppdager også at det kribler litt ekstra i magen og at Jonas ikke er så teit som hun egentlig trodde. Etter hvert blir Anja for syk til å delta i fotballturneringen, men da har Jonas en helt spesiell overraskelse i vente for henne.

Omtale er hentet fra filmrommet.no

Fredag 02.03 kl. 17.00: Everything, Everything

Produksjonsår: 2017
Aldersgrense: 10 år
Spilletid: 96 minutter
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=12701

Basert på boken med samme navn, skrevet av Nicola Yoon.

Hva om du ikke kunne ta på noenting i verden? Aldri puste frisk luft, kjenne solens varme i ansiktet, eller kysse nabogutten? «Everything, Everything» forteller historien om Maddy, en smart, nysgjerrig og fantasifull 18-åring som, på grunn av sykdom, ikke kan forlate huset, og Olly, nabogutten som ikke vil la det stoppe dem.

Omtale hentet fra filmrommet.no

Lørdag 03.03, kl. 12.00: Emil og Ida i Lønneberget

Produksjonsår: 2013
Aldersgrense: For alle
Spilletid: 62 minutter
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=11976

Animert familiefilm om Astrid Lindgrens elskede venner, Emil og Ida fra Lønneberget, basert på tre av Lindgrens bøker om familien på gården Katthult.

I Katthult, i Lønneberget, i Småland, i Sverige, der bor Emil og hans lillesøster Ida sammen med pappa Anton, mamma Alma, gårdsgutten Alfred og tjenestepiken Lina. Emil er en god liten gutt som gjerne vil hjelpe til. Det er bare så synd at ting ofte ender med fantestreker. Da bærer det rett i snekkerboden, hvor Emil får sitte i ro og fred å spikke trefigurer, helt til pappa Anton slipper ham ut igjen.

Følg med når Emil gjør fantestrek nummer 325, får ferdig sin hundrede trefigur og må sitte i snekkerboden for noe han faktisk ikke har gjort.

Filmen er basert på historiene i bøkene «Emils hyss nr. 325», «Når lille Ida skulle göra hyss» og «Emil med paltsmeten». Georg Riedel som blant annet er kjent for de populære Emil-sangene «Du käre lille snickerbo» og «Idas sommervisa», står for musikken til den nye filmen.

Omtale hentet fra filmrommet.no