2. og 3. november går høstens andre filmhelg av stabelen. Denne gangen er det tre musikalske og morsomme filmer, for barn, unge og voksne. Filmene vises i Salen, og er naturligvis gratis. Mat og drikke kan kjøpes i kaféen. Følgende filmer vises denne gangen:

Sing street

2. november kl. 14.30

I 1980-tallets lavkonjunktur-rammede Dublin, må Connor bytte fra en trygg privatskole til en slitt offentlig skole i byen. Med sin eldre bror som mentor, starter den opprørske 15-åringen bandet Cosmo. Han begynner med å skrive sangtekster og ‘glambandet’ finner sin egen sound. Connor klarer å overbevise den mystiske og superkule Raphina om å være med i bandets musikkvideo, samtidig som han prøver å vinne hennes hjerte.

Omtale er hentet fra filmrommet.no
Aldersgrense: 6 år
Tale: Engelsk
Tekst: Norsk
Utgivelsesår: 2016
Spilletid: 105 minutter

 

Bitch

2. november kl. 17.00

Etter et mislykket selvmordsforsøk renner begeret over for Jill. I sin frustrasjon over å være tradisjonell husmor samtidig som hennes mann er utro, forvandles hun til en skikkelig tispe. Bokstavelig talt.

Mange filmer har tidligere skildret den frustrerte husmor, men det er nok ingen som har gått like langt som Bitch – en satire med sterkt feministisk fortegn.

Omtale er hentet fra filmrommet.no
Aldersgrense: 9 år
Tale: Engelsk
Tekst: Norsk
Utgivelsesår: 2017
Spilletid: 93 minutter

 

Tigre & tatoveringer

3. november kl. 12.00

5-årige Mai bor sammen med den baske tatovøren Sonny. Mai lengter etter en «vanlig» familie med mor, far, bror og et lite kjæledyr, men «en vanlig familie vokser ikke på trær», som Sonny sier.

En dag kommer en dige, småskummel motorsykkelfyr innom og skal ha en tatovering på ryggen. Fyren sovner mens Sonny tatoverer ham, og Sonny ser sitt snitt til å lure seg unna for å se litt fotball. Mai bestemmer seg for å hjelpe ham litt, og tatoverer barnetegninger på ryggen til motorsykkelfyren. Når Sonny oppdager dette får han panikk og de må flykte fra byen. Under flukten, som er den reneste roadmovien, møter Mai både alver, troll og en sirkusfamilie med en tiger.

Omtale er hentet fra filmrommet.no
Aldersgrense: For alle
Tale: Norsk
Utgivelsesår: 2011
Spilletid: 45 minutter