Årets første filmhelg er her, og vi slår til med to flotte klassikere for barn og voksne. Filmene vises i Salen, og du kan kjøpe mat og drikke i kaféen.

Liten Ida

4. januar kl. 17.00

Spillefilm om et barns opplevelser den siste krigsvinteren. Ida kommer til kystbyen for å bo sammen med moren og en eldre bror. Moren arbeider for tyskerne og har et forhold til en tysk SS-offiser. Ida møter sin nye verden full av tillit, men blir fullstendig frosset ut av lokalsamfunnet. Etter en lang vinter kommer freden. Den fred som skal gjøre alle glade i hverandre – tror Ida. Basert på roman av Marit Paulsen.

«Liten Ida» ble godt mottatt av kritikerne da den hadde premiere i 1981. Særlig ble 7-åringen Sunniva Lindekleiv fremhevet for sin skuespillerkunst i en svært krevende rolle. Filmen er forsiktig, enkel og saklig, men gjennom scenene der de små handlingenes grusomhet nøkternt avdekkes, skapes en effektiv og gripende fortelling om en barndom i krigens skygge.

Med sin tematisering av «tyskertøsene» og deres barns skjebner, gir «Liten Ida» et perspektiv på krigen som motsier all enkel heroisme, og reviderer bildet av krigen. Det redde, lidende og anklagende barneblikket er et ledemotiv i filmen, og gjør «Liten Ida» naken og sår.


Omtale er hentet fra filmrommet.no
Aldersgrense: 12 år
Tale: Norsk
Utgivelsesår: 1981
Spilletid: 78 minutter

Vinter i sivet

5. januarkl. 12.00

Hos våre venner ved elvebredden er det full vinter, men det hindrer ikke Herr Padda i å finne på nye spillopper. Han roter seg som vanlig opp i de merkeligste situasjoner, og drar vennene sine med seg. Denne gangen skaffer han seg til og med et fly og det bærer opp i luften. Det blir mange halsbrekkende øvelser, men flyet kommer godt med når Herr Mold-Varp forsvinner ute på den isete elven.
Bli med du også!

Omtale er hentet fra filmrommet.no
Aldersgrense: Fire år
Tale: Norsk
Utgivelsesår: 1995
Spilletid: 74 minutter