Kom og se filmer på biblioteket! Filmene vises i Salen, og man kan kjøpe mat og drikke i Bokkaféen. Visningene er gratis. Denne gangen viser vi følgende filmer:

Fredag 09.02, kl. 14.30: Robinson Crusoe

Produksjonsår: 2016
Aldersgrense: seks år.
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=12565

Fra studio bak «Sammys eventyr».

På en liten eksotisk øy bor Tirsdag, en utadvendt pappegøye, sammen sine rare dyrevenner i paradis. Men, Tirsdag klarer allikevel ikke slutte å drømme om å oppdage verden.

Etter en voldsom storm våkner Tirsdag og vennene hans og finner et merkelig vesen på stranden, Robinson Crusoe. Tirsdag ser øyeblikkelig Crusoe som sin billett bort fra øya, for å utforske nye land. Samtidig skjønner Crusoe fort at nøkkelen til å overleve på øya er å hjelpe Tirsdag og de andre dyrene. Det er ikke alltid så lett i starten, siden dyrene ikke snakker «menneskespråk».

Sakte men sikkert skapes et harmonisk liv på øya, men deres behagelige liv blir plutselig utfordret av to ville katter som ønsker å ta kontroll over øya.

Fredag 09.02, kl. 17.00: Macbeth

Produksjonsår: 2015
Aldersgrense: 15 år
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=12477

En historie om altoppslukende lidenskap og ambisjon, satt til et krigsherjet skotsk landskap. Filmen er en spennende tolkning av de dramatiske tidene og om hvordan krigstiden må ha vært for en av Shakespeares mest kjente karakterer.

Macbeth, en hertug i Skottland, får høre en profeti av tre hekser om at han en dag vil bli Konge av Skottland. Blindet av ambisjon og med sin manipulerende kone i ryggen, dreper Macbeth kongen og tar tronen selv.

Lørdag 10.02, kl. 12.00: Karsten og Petra på vinterferie

Produksjonsår: 2014
Aldersgrense: For alle
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=12097

Den andre barnefilmen med suksess på kino, om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på Tor Åge Bringsværds populære bøker. Denne gangen står årets vinterferie for turen.

De to bestevennene reiser på hyttetur med Esther og morfar. Kosedyrene, frøken Kanin og Løveungen, er selvfølgelig med. I en hel uke skal de gå masse på ski og øve seg på å stå i nedoverbakke. Men Karsten er ikke så flink til å gå på ski og synes at bakken er litt skummel. På nabohytta bor Petter, han er både tøff og flink til å stå på ski. Karsten tror at Petra er mer opptatt av Petter enn av ham og bestemmer seg for å delta i et hopprenn – for å vise Petra at han er like flink som Petter.

Kommende filmer

Frem til sommeren vil vi vise en rekke ulike filmer. Foreløpig er det mest for barn og unge, men vi har som mål å vise en enda større bredde etterhvert. Dette er filmene som er satt opp i skrivende stund.

Filmkalender

okt
5
fre
14:30 Film: Bigfoot Junior @ Salen, Grimstad bibliotek
Film: Bigfoot Junior @ Salen, Grimstad bibliotek
okt 5@14:30-16:00
Film: Bigfoot Junior @ Salen, Grimstad bibliotek
Adam, en 13 år gammel gutt, drar ut på en episk og utfordrende reise for å finne ut mysteriet bak sin savnede pappa. Han finner raskt ut at faren er den legendariske Bigfoot, som har[...]
okt
6
lør
12:00 Film: Elias og Storegaps hemmeli... @ Salen, Grimstad bibliotek
Film: Elias og Storegaps hemmeli... @ Salen, Grimstad bibliotek
okt 6@12:00-13:15
Film: Elias og Storegaps hemmelighet @ Salen, Grimstad bibliotek
Elias er tilbake! Spennende og morsomme utfordringer står i kø for Elias, som har vokst siden sist vi så ham. I Storegaps hemmelighet kaster Elias loss mot ukjente farvann. Han får jobb som redningsskøyte i[...]
nov
2
fre
14:30 Film: Sing street @ Salen, Grimstad bibliotek
Film: Sing street @ Salen, Grimstad bibliotek
nov 2@14:30-16:15
Film: Sing street @ Salen, Grimstad bibliotek
I 1980-tallets lavkonjunktur-rammede Dublin, må Connor bytte fra en trygg privatskole til en slitt offentlig skole i byen. Med sin eldre bror som mentor, starter den opprørske 15-åringen bandet Cosmo. Han begynner med å skrive[...]
nov
3
lør
12:00 Tigre & tatoveringer @ Salen, Grimstad bibliotek
Tigre & tatoveringer @ Salen, Grimstad bibliotek
nov 3@12:00-12:45
Tigre & tatoveringer @ Salen, Grimstad bibliotek
5-årige Mai bor sammen med den baske tatovøren Sonny. Mai lengter etter en «vanlig» familie med mor, far, bror og et lite kjæledyr, men «en vanlig familie vokser ikke på trær», som Sonny sier. En[...]