Kom og se filmer på biblioteket! Filmene vises i Salen, og man kan kjøpe mat og drikke i Bokkaféen. Visningene er gratis. Denne gangen viser vi følgende filmer:

Fredag 09.02, kl. 14.30: Robinson Crusoe

Produksjonsår: 2016
Aldersgrense: seks år.
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=12565

Fra studio bak «Sammys eventyr».

På en liten eksotisk øy bor Tirsdag, en utadvendt pappegøye, sammen sine rare dyrevenner i paradis. Men, Tirsdag klarer allikevel ikke slutte å drømme om å oppdage verden.

Etter en voldsom storm våkner Tirsdag og vennene hans og finner et merkelig vesen på stranden, Robinson Crusoe. Tirsdag ser øyeblikkelig Crusoe som sin billett bort fra øya, for å utforske nye land. Samtidig skjønner Crusoe fort at nøkkelen til å overleve på øya er å hjelpe Tirsdag og de andre dyrene. Det er ikke alltid så lett i starten, siden dyrene ikke snakker «menneskespråk».

Sakte men sikkert skapes et harmonisk liv på øya, men deres behagelige liv blir plutselig utfordret av to ville katter som ønsker å ta kontroll over øya.

Fredag 09.02, kl. 17.00: Macbeth

Produksjonsår: 2015
Aldersgrense: 15 år
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=12477

En historie om altoppslukende lidenskap og ambisjon, satt til et krigsherjet skotsk landskap. Filmen er en spennende tolkning av de dramatiske tidene og om hvordan krigstiden må ha vært for en av Shakespeares mest kjente karakterer.

Macbeth, en hertug i Skottland, får høre en profeti av tre hekser om at han en dag vil bli Konge av Skottland. Blindet av ambisjon og med sin manipulerende kone i ryggen, dreper Macbeth kongen og tar tronen selv.

Lørdag 10.02, kl. 12.00: Karsten og Petra på vinterferie

Produksjonsår: 2014
Aldersgrense: For alle
Se trailer her: https://filmrommet.no/film/details.aspx?filmid=12097

Den andre barnefilmen med suksess på kino, om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på Tor Åge Bringsværds populære bøker. Denne gangen står årets vinterferie for turen.

De to bestevennene reiser på hyttetur med Esther og morfar. Kosedyrene, frøken Kanin og Løveungen, er selvfølgelig med. I en hel uke skal de gå masse på ski og øve seg på å stå i nedoverbakke. Men Karsten er ikke så flink til å gå på ski og synes at bakken er litt skummel. På nabohytta bor Petter, han er både tøff og flink til å stå på ski. Karsten tror at Petra er mer opptatt av Petter enn av ham og bestemmer seg for å delta i et hopprenn – for å vise Petra at han er like flink som Petter.

Kommende filmer

Frem til sommeren vil vi vise en rekke ulike filmer. Foreløpig er det mest for barn og unge, men vi har som mål å vise en enda større bredde etterhvert. Dette er filmene som er satt opp i skrivende stund.