En lørdag i måneden snurrer vi film i Salen. Filmene er knyttet opp mot dagsaktuelle temaer eller Norgespremierer på nye filmer. Det vil være billetter til noen av visningene. Du kan lese mer om filmen her.

Herman

Tid: Lørdag 8. februar kl. 10.30
Spilletid: 88 min.
Norsk tale
Spillefilm
Utgitt: 1990
Passer fra 10 år.

Herman er 11 år i 1961. Trompeten i ønskekonserten heter Eddie Calvert, heltene heter Kupper’n og Zorro, og de voksne heter Tønne, Panten, Egget, Tjukken…
Gutta i klassen heter Glenn, Bjørnar og Karsten – de er plagsomme typer og ikke berørt av den navnemagien som er til velsignelse for de fleste mennesker og steder i verden. Som drømmelandet Adapazari!
Og så er det Ruby, som virkelig heter Ruby og har et fabelaktig rødt hår…
Herman vokser opp på Frogner med en far som er kranfører og en mor som ekspederer i Jacobsens kolonial. Bestefar ligger til sengs og forteller merkelig historier, og Panten er både svensk og alkoholiker.
Det vanskeligste er at Herman lider av en sykdom som får håret til å falle av – det skjer ganske fort og lar seg ikke stoppe. Herman er snart like skallet som bestefar.
Bestefar dør. Og mens Herman blir mer og mer skallet er Rubys hår like stort og rødt, og hun går fortere enn Herman på skøyter… Filmen bygger på Lars Saabye Christensens roman med samme navn.

Omtale hentet fra www.filmrommet.no

4. februar markeres verdens kreftdag. Denne filmen kan være fin å se i den sammenhengen.

Fjols til fjells

Tid: Lørdag 8. februar kl. 12.30
Spilletid: 100 min.
Norsk tale
Spillefilm
Utgitt: 1957
Passer fra 9 år.

På et høyfjellshotell forsøker portieren Poppe ved ofte tvilsom assistanse av piccoloen Rudolf å gå gjestene til hånde under deres korte ferieopphold. Dette fører imidlertid til problemer og viderverdigheter for de fleste.

Omtale hentet fra www.filmrommet.no

Senere i februar kommer det en nyinnspilling på kino! Hva med å lade opp med å se denne flotte klassikeren?

Info

Når:
08.02.2020
Kl. 10.30

Hvor:
Salen, Grimstad bibliotek
Jernbanebrygga 1, Grimstad

Pris:
Gratis

Kontakt:
Grimstad bibliotek
37250190
E-post
Sort facebook-logo