AVLYST! En lørdag i måneden snurrer vi film i Salen. Filmene er knyttet opp mot dagsaktuelle temaer eller Norgespremierer på nye filmer. Det vil være billetter til noen av visningene. Du kan lese mer om filmen her.

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Tid: Lørdag 14. mars kl. 10.30
Spilletid: 72 min.
Norsk tale.
Spillefilm
Utgitt: 2016
Passer fra 4 år.

Dyrene i Hakkebakkeskogen er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn. I Hakkebakkeskogen bor Klatremus og de små vennene hans i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, er det på tide å lage en lov for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er fortsatt sulten.

Omtale hentet fra www.filmrommet.no

Med Maud over polhavet

Tid: Lørdag 14. mars kl. 12.30
Spilletid: 81 min.
Norsk tale.
Dokumentar
Utgitt: 1926
Passer for alle

Isolert i isødet

Seieren i kappløpet mot Sydpolen hadde gitt Roald Amundsen berømmelse. Denne posisjonen utnyttet han for å få støtte til virksomheten som opptok ham mest: utforskningen av de ukjente delene av Arktis.
Han fikk bygget skipet Maud, som ble utrustet med apparater for oseanografisk, meterologisk og jordmagnetisk forskning. Maud var da det største og best utrustede skipet som foretok en polarekspedisjon.
«Maud» over Polhavet ble fotografert av flygeroffiseren Odd Dahl, som tok over kamera da Lund forlot skipet i juli 1922 – samtidig som Amundsen selv dro for å gjøre et fremstøt mot selve polpunktet.
Dahl fulgte Maud gjennom isen i to år, og dokumenterte både det vitenskapelige arbeidet og de mange kritiske situasjonene mannskapet på seks opplevde alene i isødet.

Omtale hentet fra www.filmrommet.no

Verdens villmarksdag markeres 3. mars. Vi feirer dette med å gjøre et dykk inn i naturen!

Info

Når:
14.03.2020
Kl. 10.30

Hvor:
Salen, Grimstad bibliotek
Jernbanebrygga 1, Grimstad

Pris:
Gratis

Kontakt:
Grimstad bibliotek
37250190
E-post
Sort facebook-logo