En lørdag i måneden snurrer vi film i Salen. Filmene er knyttet opp mot dagsaktuelle temaer eller Norgespremierer på nye filmer. Det vil være billetter til noen av visningene. Du kan lese mer om filmen her.

4. januar 1493 forlot Cristóbal Colon (Cristofer Columbus) «den nye verdenen», og vendte nesa mot hjemlandet. Her har du to filmer, som hver på sitt vis forteller om sin egen reise mot og til Amerika.

Oskars Amerika

Tid: Lørdag 4. januar kl. 10.30
Spilletid: 79 min.
Norsk tale
Spillefilm
Passer fra 6 år.

Noe motvillig tilbringer ti år gamle Oskar sommerferien på gården til bestefaren. Sommeren skal likevel vise seg å bli innholdsrik når han møter Levi som bor i nærheten med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika.

Omtale hentet fra www.filmrommet.no

Moby Dick

Tid: Lørdag 4. januar kl. 12.30
Spilletid: 124 min.
Engelsk tale, norsk tekst
Spillefilm
Utgitt: 2010
Passer fra 15 år.

Kaptein Ahabs vanvittige jakt på den hvite hvalen er et tidløst eventyr fra det store og stormfylte hav. Han styrer sin besetning med jernhånd og har ett eneste mål i sikte – å få sin hevn på det beistet som tok hans ben.

Moby Dick er en fortelling om besettelse, hevn og kameratskap. Dette er den mest påkostete filmatiseringen av dette klassiske eventyret noensinne.

Omtale hentet fra www.filmrommet.no