sep
1
lør
Utstilling: Naturvern i litteraturen 1924-2015 @ Grimstad bibliotek
sep 1-sep 30 heldags
Utstilling: Naturvern i litteraturen 1924-2015 @ Grimstad bibliotek

Klimakrise og naturvern er svært aktuelt og vi er inne i en bølge av «økolitteratur». Forfattere og kunstnere engasjerer seg i kampen mot «forbrytelse mot naturen» og mener at norsk klimapolitikk bryter med Grunnloven. Naturvern er imidlertid ikke av ny dato. Utstillingen trekker fram et utvalg forfattere som har vært opptatt av naturvern og naturopplevelser som basis for menneskenes eksistens og livskvalitet de siste 150 år.

sep
22
lør
Strawbees på biblioteket @ Barneavdelingen, Grimstad bibliotek
sep 22@11:00-14:00
Strawbees på biblioteket @ Barneavdelingen, Grimstad bibliotek

Denne lørdagen setter vi frem Strawbees-kassa og du er velkommen til å bli med å bygge! Strawbees er en prisbelønt prototype-leke for oppfinnere i alle aldre. med Strawbees kan du koble sugerør sammen og bygge akkurat det du selv vil. Strawbees stimulerer fantasi og oppmuntrer til uendelige kreasjoner.

Systemets tvang og fortellingens frigjørende kraft @ Salen, Grimstad bibliotek
sep 22@12:00-15:00
Systemets tvang og fortellingens frigjørende kraft @ Salen, Grimstad bibliotek

Ibsen & Hamsun forum med Demian Vitanza og Wencke Mühleisen.

«Mye kommer nærmere sannheten ved å juge litt», sier forfatter Demian Vitanza i et NRK-intervju om boken Denne verden eller den neste, om jihadisten Tariq.

I høst kommer Vitanza til Grimstad med et nytt essay, og for å samtale med kjønnsforsker og forfatter Wencke Mühleisen. Vi kjenner hennes fortellinger fra et autoritært kollektiv i østerrike hvor påbudet om å dele sin kropp med alle til slutt virker så nedbrytende at kollektivet gikk i oppløsning.

I sin siste bok,  All gjeldende fornuft, skriver hun om hvordan de administrative systemene på et universitet ble så uutholdelig at hun til slutt valgte å si opp sin stilling som forskningsleder.

Om språkets tilhørighet i kroppen, systemenes tvang og fortellingenes frigjørende kraft.

Forumet er et samarbeid mellom Universitetet i Agder og Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandet sykehus. Det er åpent og gratis for alle interesserte! Forumet arrangeres med støtte fra Fritt Ord. 

 

 

 

sep
24
man
Les for Molly (barn 6-10 år) @ Grimstad bibliotek, barneavdelingen
sep 24@17:00-18:30
Les for Molly (barn 6-10 år) @ Grimstad bibliotek, barneavdelingen | Aust-Agder | Norge

Hver mandag kl. 17.00-18.30 kommer lesehunden Molly på biblioteket. Har du lyst til å ha en hyggelig lesestund sammen med Molly, kontakter du barneavdelingen og bestiller en time.

sep
25
tir
Christian Krohg i Grimstad sommeren 1890 @ Salen, Grimstad bibliotek
sep 25@19:30-20:30
Christian Krohg i Grimstad sommeren 1890 @ Salen, Grimstad bibliotek

Med Knut Brautaset

Christian Krohg tilbrakte en del av sommeren 1890 i Grimstad. Her malte han motiver fra byen og omegnen. Krohg var også interessert i å gjøre forstudier til en illustrert utgav av diktet Terje Vigen og korresponderte med Henrik Ibsen om dette. En praktutgave av Terje Vigen med Krohgs tegninger ble gitt ut i 1892 på Gyldendals forlag i København. Krohg var også fascinert av losene og malte et flott portrett av los Mathias Haaø.  Før Krohg forlot Grimstad, holdt han en utstilling i «Bythingsalen» i Grimstad.

sep
26
ons
Språkkafé @ Henrik, Grimstad bibliotek
sep 26@15:00-17:00

English text below.

Språkkafé er et tilbud til deg som snakker litt norsk,  men ønsker å bli bedre.
Vi treffes til en hyggelig prat over en kopp kaffe eller te hver onsdag fra kl. 15.00 – 17.00, i møterom Henrik (1. etasje).
Kaféen holder på frem til starten av mai.

English:

The conversation café is an opportunity to meet for those of you who can speak some Norwegian, but would like to learn more. We will be meeting around a cup of coffee or tea in a relaxed atmosphere every Wednesday from 3 pm to 5 pm in the meeting room called Henrik on the ground floor. The Café will be held until beginning of May.

Foto/photo: Ron Mader Creative Commons

 

sep
27
tor
Torsdagskveld på biblioteket: Fjære bygdebok, Moy krets @ Salen, Grimstad bibliotek
sep 27@19:30
Torsdagskveld på biblioteket: Fjære bygdebok, Moy krets @ Salen, Grimstad bibliotek

Presentasjon av fjerde bind av Fjære bygdebok. Samspillet mellom mennesker og ressurser skapte et levebrød for bosetting i Fjære. Gjennom Moy krets går det en ra-rygg fra siste istid med god dyrkingsjord. Utenfor ligger have med rike muligheter for fiske, fangst og ikke minst for sjøveis ferdsel, kontakt og handel. De enkelte gårdene og deres historie speiler dette. Anne Tone Aanby arbeider til daglig ved Aust-Agder museum og arkiv.

Ved ankomst etter kl. 19.00 så må inngangen i 1. etasje benyttes.

sep
29
lør
Hvor er Willy @ Barneavdelingen, Grimstad bibliotek
sep 29-okt 6 heldags
Hvor er Willy @ Barneavdelingen, Grimstad bibliotek

I 3 år har Willy gjemt seg på det gamle biblioteket i Storgaten i høstferien. Nå har han gjemt seg på det nye biblioteket også! Klarer du å finne Willy-figurene på den nye barneavdelingen? Vi trekker en vinner, som får en «Hvor er Willy»-bok i premie.

Lørdagsuniversitetet: Vi blir det vi spiser @ Salen, Grimstad bibliotek
sep 29@13:00
Lørdagsuniversitetet: Vi blir det vi spiser @ Salen, Grimstad bibliotek

Elling Bere er professor i folkehelsevitenskap ved UiA og forsker på bærekraftig matproduksjon og hva som er en helsefremmende og miljøvennlig livsstil.

okt
1
man
Bygg lego! @ Salen, Grimstad bibliotek
okt 1-okt 4 heldags
Bygg lego! @ Salen, Grimstad bibliotek

Liker du å bygge med lego? Da er Grimstad bibliotek stedet for deg i høstferien! Vi har vært så heldige og fått låne lego fra First Lego League i Agder, og fyller biblioteket med fargerike klosser. Blir du med og bygger?