Tegneserie og Pondus på biblioteket!

Denne kvelden får vi besøk av to virkelig tegneserieentusiaster. Redaktørene Tormod Løkling og Tonje Tornes har begge jobbet tett med Pondus og hans skaper Frode Øverli. Pondus er den mest suksessfulle norske tegneserien noensinne. Den har vært med på å bane vei for mange nye norske tegneserier, og hevet statusen betraktelig på både det å lese og lage tegneserier.

Tormod Løkling og Tonje Tornes samtaler om tegneserier generelt og Pondus spesielt.

Tegneserien Pondus er på lista over Grimstad biblioteks norske litterære kanon som byens befolknings var med på å stemme fram. Dette arrangementet er det tredje og siste i rekken denne våren om bibliotekets kanon.

Tormod Løkling har fartstid innen tegneseriebransjen helt siden han var redaktør for Bayeux-teppet i 1066. Han har vært sjef for blader som «Tommy og Tigern», «Ernie», «Donald» og «Pondus». Tormod har også skrevet en rekke Donald-historier sammen med Knut Nærum, og kåsert en årrekke i «Herreavdelingen» på NRK P1. På fritiden samler han på innskutte bisetninger.

Tonje Tornes er en norsk forfatter og tegneserieredaktør i Egmont. I 2013 debuterte hun med Hulder -første bok i fantasy-serien om Kire, og i 2015 kom bok nr 2 Forbannet i samme serie. Bøkene ble nominert til Arks barnebokpris

 

Info

Tirsdag 17.april
Kl. 1930

Hvor:
Grimstad bibliotek
Jenrbanebrygga 1
4876 Grimstad

Gratis entré

 

 

 

Kontakt:
Grimstad bibliotek
37250190
E-post
Sort facebook-logo