Strikkelørdag

Strikking er både kunnskap om fortiden og dagsaktuell viten. Lørdag 9. september kommer Grimstad Husflidslag for å holde strikkelørdag med oss på biblioteket. Det blir utstilling av bøker, garn og strikketøy, og det blir strikket de fineste ting!

Strikking og historie

Strikkingens historie strekker seg langt tilbake. Vikingene bedrev i sin tid nålebinding, som enkelt forklart er en strikketeknikk med én pinne. Maurerne strikket de velkjente rutete putene, som den kastiljanske kongefamilien ble begravet med. I tidlig middelalder handlet strikkeproduksjonen i stor grad om å beklé de geistlige. Kort sagt: Strikkingen har en historisk verdi, og har hatt en viktig posisjon i flere tusen år.

Strikking i dag

Etter noen år i dvale så er strikking igjen på moten. Mariusgensere, -votter, og -sokker selges som aldri før, og det bugner av bloggere som deler sine oppskrifter. Garnet har bokstavelig talt viklet seg inn i alle samfunnslag, og man kan se spor av det nesten uansett hvor man går. Strikking brukes til så mangt, hvorav vi eksempelvis kan nevne terapi, hobby, inntekt, eller gaveproduksjon. Mulighetene er mange, og derfor gleder vi oss til denne dagen!

Vil du forberede deg til strikkelørdagen? Her kan du se hvilke strikkebøker vi har inne!

Arrangementet er en del av Kulturminnedagene 2017, som i år har temaet «se hva vi kan! Kompetanse og kunnskap i kulturvernet».

Dagen arrangeres i samarbeid med Grimstad husflidlag

Foto: Matthew Harvey Creative commons

Info

Når:
Dato: 09.09.2017
Kl. 11 – 14

Hvor:
Grimstad bibliotek
Storgaten 44

Pris:
Gratis

Kontakt:
Grimstad bibliotek
37250190
E-post
Sort facebook-logo