8. mars er kvinnedagen, og vi viser to morsomme og interessante filmer med kvinner i førersetet. Som vanlig er det gratis visninger, og mat og drikke kjøpes i kaféen.

Albert Nobbs

8. mars kl. 17.00

«Albert Nobbs» er basert på en novelle av den irske forfatteren George Moore (1852-1933). Han ble kjent for sine sterke kvinneportretter og man tror at kvinner Moore kjente personlig var inspirasjonene til historiene.

Albert er den uklanderlige og ekstremt samvittighetsfulle butleren på et hotell – men han har en drøm om å kjøpe egen butikk med midler møysommelig oppspart fra tips gjennom flere tiår. «Han» er imidlertid en kvinne som utgir seg for å være mann, i et hardnakket forsøk på å overskride 1800-tallets skranker for klasse og kjønn. Men prisen er høy, for han har ingen innsikt i seg selv og heller ikke i de fleste mellommenneskelige forhold. Så forelsker han seg…

Omtale er hentet fra filmrommet.no
Aldersgrense: 12 år
Tale: Engelsk
Tekst: Norsk
Utgivelsesår: 2011
Spilletid: 113 minutter

Lotte fra Oppfinnerland

9. mars kl. 12.00

ALLE SNAKKER NORSK!
Morsom og fantasifull film for de minste. Lotte er en livlig jentehund som bor i et lite land ved sjøen.
Innbyggerne i landet har en uvanlig hobby, de finner opp ting, alle slags mulige maskiner. Den årlig oppfinnerkonkurransen er årets viktigste dag i dette landet.

Lottes far, Oscar, arbeider med en ny oppfinnelse, det gjør også hans konkurrent Adalbert. Dagen før konkurransen går Lotte og hennes beste venn, Bruno for å ta seg en dukkert. De finner en gammel bok som flyter i havet. Den er fra Japan, med interes¬sante bilder av kaniner i hvite klær, samt en bie.

Når de henger opp boken for å tørke den, faller en bie ut. Det er Sumusu, en japansk judo assistent, han var fanget mellom sidene og har reist over hele sjøen.

Oscar og Lotte lager en plan for å hjelpe Sumusu til å komme hjem igjen. De hører om en judo konkurranse i Japan og alle tre vennene ønsker å delta på denne konkurransen. Vil den livlige og utålmodige Lotte klare å lære seg judo?

Vant pris for Beste helaftens animasjon på Latvian National Film Festival (Latvias Oscar), 2007.

Omtale er hentet fra filmrommet.no
Aldersgrense: For alle
Tale: Norsk
Utgivelsesår: 2007
Spilletid: 72 minutter