E-bibliotek

På grimstad bibliotek og www.grimstadbibliotek.no har du tilgang til en rekke nyttige ressurser.

Til bruk overalt

Lenke til nettsiden Biblioteksøk

Biblioteksøk

www.bibsok.no kan du bestille inn bøker og andre materialer fra nesten alle offentlige bibliotek i Norge, samt finne igjen ditt digitale bibliotekkort. Logg inn med bibliotekkortnummeret eller e-posten din, og PIN-koden din. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg i skranken.

Logo BookBites

BookBites

Lån og les E-bøker og E-lydbøker! Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play, opprett brukerkonto og legg inn ditt bibliotekkortnummer og PIN-kode. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg til biblioteket. Dette er en app du kan bruke på mobil og nettbrett, og etterhvert PC. Tjenestens nettside finner du her.

FilmbibLenke til flimtjenesten Filmbib.

Filmbib.no er en tjeneste hvor du kan streame en rekke norske kortfilmer og dokumentarer. Den kan brukes på PC, eller via appene du finner i Google Play og Appstore. Du logger deg inn med ditt nasjonale bibliotekkort og PIN-kode. Om du ikke har dette fra tidligere, så henvender du deg til skranken i biblioteket.

FilmoteketLenke til filmtjenesten Filmoteket.

Filmoteket gjør det veldig enkelt for deg å låne og se film digitalt med bibliotekkortet ditt uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske  og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere (‘storselgere’) til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene. Du finner mer enn 1600 filmer og serier å velge mellom, og katalogen vokser hver eneste uke med masse nytt, spennende innhold.

Du oppretter først en konto på Filmoteket. Du kan lese om filmen og spille av trailer før du bestemmer deg for om du vil låne den. Det er aldri ventetid på filmer så du vil alltid kunne låne akkurat den filmen du ønsker umiddelbart.

Når du har lånt filmen, kan du se den så mange ganger du vil i løpet av de neste 48 timene. Det er biblioteket ditt som bestemmer antall lån pr. måned som er tilgjengelig.

Filmene kan strømmes til alle plattformer, i alle de kjente nettleserne og enkelt overføres til større skjerm/ TV via AirPlay og Chromecast. Du må være tilknyttet internett for å se filmene.

På Min side registrerer du bibliotekkortet og har til enhver tid full oversikt over dine favoritter, lånehistorikk og antall brukte og gjenstående lån inneværende måned.

Dersom du ikke har bibliotekkort, kan du enkelt skaffe dette ved å henvende deg i skranken på hovedbiblioteket eller Fevik filial. Ta med deg legitimasjon.

Logo FlippFlipp

Få digital tilgang til over 90 av de mest populære norske, svenske og danske magasinene. Som besøkende på biblioteket får du gratis tilgang til Flipp. Last ned appen Flipp Norge eller les Flipp i nettleseren på https://blader.flipp.no

Tilgang til Flipp gis via nettverket på biblioteket. For å komme i gang med Flipp må man opprette en egen konto ved å legge inn telefonnummer og lage et passord. Passordet du velger første gang blir ditt faste passord. Når man har logget inn, har man tilgang i sju dager, før man igjen må logge på mens man er tilkoblet bibliotekets nettverk.

1. Last ned appen “Flipp Norge” i App Store eller Google Play Store. Du kan også lese Flipp i din nettleser på blader.flipp.no.

2. Sjekk at du koblet til nettverket i biblioteket.

3. Logg inn i Flipp-appen eller i nettleseren med følgende informasjon:

Brukernavn = ditt mobilnummer Passord = velg ditt eget passord

Lenke til nettressursen kildekompasset.

Kildekompasset

Skal du skrive en tekst? Da er dette en tjeneste for deg! Kildekompasset.no gir deg praktisk veiledning i flere ulike referansestiler som for eksempel APA og EndNote, og den gir en innføring i kildekritikk, samt åndsverk- og opphavsrett. Tjenestens nettside finner du her.

Lenke til gratisversjonen av nettsiden Lovdata.
Lovdata

I Lovdata har du tilgang på en rekke ulike rettskilder og juridiske verktøy. Gratisversjonen lovdata.no kan brukes på alle norske IP-adresser, og inneholder Norges lover, sentrale og lokale forskrifter, og kunngjøringer i Norsk lovtidend.

Nb.noLenke til Nasjonalbibliotekets tjeneste bokhylla.

Nb.no gir deg gratis digital tilgang til pliktavleverte materialer av typen bøker, aviser, bilder, tidsskrifter, og kart. Store deler av dette er åpent tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse, noe er kun tilgjengelig i norske bibliotek (spør bibliotekaren om tilgang), mens noe er i utgangspunktet kun tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets lesesal. Den siste kategorien kan man få tilgang til hvis det er til forsknings- eller dokumentasjonsformål, men man må da søke om tilgangen. Mer informasjon om dette finner du her.

Lenke til avis- og tidsskrifttjenesten Pressreader.Pressreader

Pressreader gir deg tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter fra hele verden, helt gratis! Last ned appen fra Google play eller App store, gå inn på appen mens du er på biblioteket, og du har tilgang i tre dager. Ingen innlogging kreves. Du kan i tillegg få tilgang hjemmefra. Det gjør du ved å logge deg inn på mine sider med ditt bibliotekkortnummer og PIN-kode. Når du er innlogget så dukker det opp en pressreader-knapp i menyen. Klikk deg inn på den, og du får tilgang i 60 dager.

VerdensbiblioteketLenke til nettsiden Verdensbiblioteket.

 

Verdensbiblioteket er en samling e-bøker og e-lydbøker på flere ulike språk, som alle kan benytte seg av. Tjenesten skal gi deg tilgang på språk som kan være vanskelig å finne andre steder. For å benytte seg av samlingen oppretter man enkelt en brukerkonto på www.verdensbiblioteket.no.

 

Til bruk i biblioteket

Ancestry library edition

Ancestry Library Edition er en stor amerikansk genealogisk database som inneholder ca. 4 milliarder navn i mer enn 4000 samlinger/databaser. Den omfatter først og fremst opplysninger fra amerikanske folketellinger, militære kilder, rettslige dokumenter, kirkebøker, lister over immigranter m.m, men også lignende kilder fra England og en del andre europeiske land, deriblant Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Fra Grimstad bibliotek kan du nå søke i Ancestry Library Edition gratis. Ancestry Library Edition er tilgjengelig via bibliotekets trådløse nettverk (IKT-Agder_Gjest) og bibliotekets publikumspcer.

Nettsted https://www.ancestrylibrary.com/

Veiledninger Introduksjonsvideoer til Ancestry Library Edition Guide til søk i Ancestry Library Edition

Lenke til nettsiden Lovdata Pro.Lovdata Pro

I Lovdatas pro-versjon finner du, i tillegg til alt gratisversjonen inneholder, blant annet historiske lover, stortingsvedtak, rettsavgjørelser, publikasjoner, rundskriv og uttalelser, stortingsdokumenter, litteratur, nemnder og utvalg, traktater, samt EU-, FN-, NFF-, og EØS-dokumenter.

Se hele listen her.

Lovdata pro er tilgjengelig på Grimstad bibliotek, via lenken nedenfor. Du må bruke bibliotekets maskiner, eller være tilkoblet bibliotekets gjestenett.

Lenke til Lovdata Pro.

E-bibliotek

På grimstad bibliotek og www.grimstadbibliotek.no, så har du tilgang til en rekke nyttige ressurser.

Til bruk overalt

Biblioteksøk

Klikk her for å gå til Biblioteksøk På www.bibsok.no kan du bestille inn bøker og andre materialer fra nesten alle offentlige bibliotek i Norge, samt finne igjen ditt digitale bibliotekkort. Logg inn med bibliotekkortnummeret eller e-posten din, og PIN-koden din. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg i skranken.

BookBites

Klikk her for å gå til BookBites Lån og les E-bøker og E-lydbøker! Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play, opprett brukerkonto og legg inn ditt bibliotekkortnummer og PIN-kode. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg til biblioteket. Dette er en app du kan bruke på mobil og nettbrett, og etterhvert PC. Tjenestens nettside finner du her.

Filmbib

Klikk her for å gå til Filmbib Filmbib.no er en tjeneste hvor du kan streame en rekke norske kortfilmer og dokumentarer. Den kan brukes på PC, eller via appene du finner i Google Play og App Store. Du logger deg inn med ditt nasjonale bibliotekkort og PIN-kode. Om du ikke har dette fra tidligere, så henvender du deg til skranken i biblioteket.

Filmoteket

Klikk her for å gå til Filmoteket Filmoteket gjør det veldig enkelt for deg å låne og se film digitalt med lånekortet ditt uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere (‘storselgere’) til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene. Du finner mer enn 1600 filmer og serier å velge mellom, og katalogen vokser hver eneste uke med masse nytt, spennende innhold.

Du oppretter først en konto på Filmoteket. Du kan lese om filmen og spille av trailer før du bestemmer deg for om du vil låne den. Det er aldri ventetid på filmer så du vil alltid kunne låne akkurat den filmen du ønsker umiddelbart.

Når du har lånt filmen, kan du se den så mange ganger du vil i løpet av de neste 48 timene. Det er biblioteket ditt som bestemmer antall lån pr. måned som er tilgjengelig.

Filmene kan strømmes til alle plattformer, i alle de kjente nettleserne og enkelt overføres til større skjerm/ TV via AirPlay og Chromecast. Du må være tilknyttet internett for å se filmene.

På Min side registrerer du bibliotekkort og har til enhver tid full oversikt over dine favoritter, lånehistorikk og antall brukte og gjenstående lån inneværende måned.

Dersom du ikke har bibliotekkort, kan du enkelt skaffe dette ved å henvende deg i skranken på hovedbiblioteket eller Fevik filial. Ta med deg legitimasjon.

Flipp

Klikk her for å gå til flipp.no Få digital tilgang til over 90 av de mest populære norske, svenske og danske magasinene. Som besøkende på biblioteket får du gratis tilgang til Flipp. Last ned appen Flipp Norge eller les Flipp i nettleseren på https://blader.flipp.no

Tilgang til Flipp gis via nettverket på biblioteket. For å komme i gang med Flipp må man opprette en egen konto ved å legge inn telefonnummer og lage et passord. Passordet du velger første gang blir ditt faste passord. Når man har logget inn, har man tilgang i sju dager, før man igjen må logge på mens man er tilkoblet bibliotekets nettverk.

1. Last ned appen “Flipp Norge” i App Store eller Google Play Store. Du kan også lese Flipp i din nettleser på blader.flipp.no.

2. Sjekk at du koblet til nettverket i biblioteket.

3. Logg inn i Flipp-appen eller i nettleseren med følgende informasjon:

Brukernavn = ditt mobilnummer Passord = velg ditt eget passord

Kildekompasset

Klikk her for å gå til Kildekompasset.no Skal du skrive en tekst? Da er dette en tjeneste for deg! Kildekompasset.no gir deg praktisk veiledning i flere ulike referansestiler som for eksempel APA og EndNote, og den gir en innføring i kildekritikk, samt åndsverk- og opphavsrett.

Lovdata

Klikk her for å gå til Kildekompasset.no I Lovdata har du tilgang på en rekke ulike rettskilder og juridiske verktøy. Gratisversjonen lovdata.no kan brukes på alle norske IP-adresser, og inneholder Norges lover, sentrale og lokale forskrifter, og kunngjøringer i Norsk lovtidend.

Nb.no

Klikk her for å gå til NBNb.no gir deg gratis digital tilgang til pliktavleverte materialer av typen bøker, aviser, bilder, tidsskrifter, og kart. Store deler av dette er åpent tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse, noe er kun tilgjengelig i norske bibliotek (spør bibliotekaren om tilgang), mens noe er i utgangspunktet kun tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets lesesal. Den siste kategorien kan man få tilgang til hvis det er til forsknings- eller dokumentasjonsformål, men man må da søke om tilgangen. Mer informasjon om dette finner du her.

Pressreader

Klikk her for å gå til Pressreader Pressreader gir deg tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter fra hele verden, helt gratis! Last ned appen fra Google play eller App store, gå inn på appen mens du er på biblioteket, og du har tilgang i tre dager. Ingen innlogging kreves. Du kan i tillegg få tilgang hjemmefra. Det gjør du ved å logge deg inn på mine sider med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Når du er innlogget så dukker det opp en pressreader-knapp i menyen. Klikk deg inn på den, og du får tilgang i 60 dager.

Verdensbiblioteket

Klikk her for å gå til Verdensbiblioteket Verdensbiblioteket er en samling e-bøker og e-lydbøker på flere ulike språk, som alle kan benytte seg av. Tjenesten skal gi deg tilgang på språk som kan være vanskelig å finne andre steder. For å benytte seg av samlingen oppretter man enkelt en brukerkonto på www.verdensbiblioteket.no.

Til bruk i biblioteket

Ancestry library edition

Klikk her for å gå til Ancestry library edition Ancestry Library Edition er en stor amerikansk genealogisk database som inneholder ca. 4 milliarder navn i mer enn 4000 samlinger/databaser. Den omfatter først og fremst opplysninger fra amerikanske folketellinger, militære kilder, rettslige dokumenter, kirkebøker, lister over immigranter m.m, men også lignende kilder fra England og en del andre europeiske land, deriblant Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Fra Grimstad bibliotek kan du nå søke i Ancestry Library Edition gratis. Ancestry Library Edition er tilgjengelig via bibliotekets trådløse nettverk (IKT-Agder_Gjest) og bibliotekets publikumspcer.

Nettsted https://www.ancestrylibrary.com/

Veiledninger Introduksjonsvideoer til Ancestry Library Edition Guide til søk i Ancestry Library Edition

Lovdata pro

I Lovdatas pro-versjon finner du, i tillegg til alt gratisversjonen inneholder, blant annet historiske lover, stortingsvedtak, rettsavgjørelser, publikasjoner, rundskriv og uttalelser, stortingsdokumenter, litteratur, nemnder og utvalg, traktater, samt EU-, FN-, NFF-, og EØS-dokumenter.

Se hele listen her

Lovdata pro er tilgjengelig på Grimstad bibliotek, via lenken nedenfor. Du må bruke bibliotekets maskiner, eller være tilkoblet bibliotekets gjestenett.

Lenke til Lovdata Pro