E-bibliotek

På grimstad bibliotek og www.grimstadbibliotek.no har du tilgang til en rekke nyttige ressurser.

Til bruk overalt

Biblioteksøk

www.bibsok.no kan du bestille inn bøker og andre materialer fra nesten alle offentlige bibliotek i Norge, samt finne igjen ditt digitale lånekort. Logg inn med lånekortnummeret eller e-posten din, og PIN-koden din. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg i skranken.

BookBites

Lån og les E-bøker og E-lydbøker! Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play, opprett brukerkonto og legg inn ditt lånekortnummer og PIN-kode. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg til biblioteket. Dette er en app du kan bruke på mobil og nettbrett, og etterhvert PC. Tjenestens nettside finner du her.

encyclopaedia-britannica-logoBritannica

Encyclopædia Britannica er en av verdens største og mest kjente Encyclopedier. Her kan du søke i en rekke temaer, og du kan velge mellom flere ulike lesernivåer (f.eks barn, student eller voksen).

filmbib-logoFilmbib

Filmbib.no er en tjeneste hvor du kan streame en rekke norske kortfilmer og dokumentarer. Den kan brukes på PC, eller via appene du finner i Google Play og Appstore. Du logger deg inn med ditt nasjonale lånekort og PIN-kode. Om du ikke har dette fra tidligere, så henvender du deg til skranken i biblioteket.

Logo kildekompasset

Kildekompasset

Skal du skrive en tekst? Da er dette en tjeneste for deg! Kildekompasset.no gir deg praktisk veiledning i flere ulike referansestiler som for eksempel APA og EndNote, og den gir en innføring i kildekritikk, samt åndsverk- og opphavsrett. Tjenestens nettside finner du her.


Lovdata

I Lovdata har du tilgang på en rekke ulike rettskilder og juridiske verktøy. Gratisversjonen lovdata.no kan brukes på alle norske IP-adresser, og inneholder Norges lover, sentrale og lokale forskrifter, og kunngjøringer i Norsk lovtidend.

nblogoNb.no

Nb.no gir deg gratis digital tilgang til pliktavleverte materialer av typen bøker, aviser, bilder, tidsskrifter, og kart. Store deler av dette er åpent tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse, noe er kun tilgjengelig i norske bibliotek (spør bibliotekaren om tilgang), mens noe er i utgangspunktet kun tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets lesesal. Den siste kategorien kan man få tilgang til hvis det er til forsknings- eller dokumentasjonsformål, men man må da søke om tilgangen. Mer informasjon om dette finner du her.

pressreaderPressreader

Pressreader gir deg tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter fra hele verden, helt gratis! Last ned appen fra Google play eller App store, gå inn på appen mens du er på biblioteket, og du har tilgang i tre dager. Ingen innlogging kreves. Du kan i tillegg få tilgang hjemmefra. Det gjør du ved å logge deg inn på mine sider med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Når du er innlogget så dukker det opp en pressreader-knapp i menyen. Klikk deg inn på den, og du får tilgang i 60 dager.

Verdensbiblioteket

 

Verdensbiblioteket er en samling e-bøker og e-lydbøker på flere ulike språk, som alle kan benytte seg av. Tjenesten skal gi deg tilgang på språk som kan være vanskelig å finne andre steder. For å benytte seg av samlingen oppretter man enkelt en brukerkonto på www.verdensbiblioteket.no.

 

Til bruk i biblioteket

atekst1A-tekst

A-tekst er en arkivtjeneste hvor du har tilgang til en rekke av norske aviser, tidsskrifter og magasiner. Her kan du søke i nesten en halv milliard artikler, som strekker seg tilbake til 1945. Innloggingsinformasjon får du i skranken.

ordnettOrdnett.no

Ordnett.no er en tjeneste hvor du får tilgang til ordbøker i de vanligste vestlige språkene; Norsk, engelsk, fransk, spansk og tysk. Dette har du tilgang på når du er i biblioteket.

Logo IdunnIdunn.no

Fra Grimstad bibliotek har du tilgang til Idunn, Nordens største tverrfaglige database for fagtidsskrifter. Her finner du digitale artikler fra 49 ulike norske og nordiske fagtidsskrifter. De digitale tidsskriftene publiseres parallelt med papirutgavene. Arkivtilgangen går tilbake til 2002 for de fleste tidsskriftene. Du kan søke i og lese digitale tidsskriftartikler fra bibliotekets publikums-pcer. Idunn er også tilgjengelig gjennom bibliotekets åpne trådløse nettverk.

Her har du en kort introduksjon. (Youtube)

Lovdata Pro

I Lovdatas pro-versjon finner du, i tillegg til alt gratisversjonen inneholder, blant annet historiske lover, stortingsvedtak, rettsavgjørelser, publikasjoner, rundskriv og uttalelser, stortingsdokumenter, litteratur, nemnder og utvalg, traktater, samt EU-, FN-, NFF-, og EØS-dokumenter.

Se hele listen her.

Lovdata pro er tilgjengelig på Grimstad bibliotek, via lenken nedenfor. Du må bruke bibliotekets maskiner, eller være tilkoblet bibliotekets gjestenett.

Lenke til Lovdata Pro.

E-bibliotek

På grimstad bibliotek og www.grimstadbibliotek.no, så har du tilgang til en rekke nyttige ressurser.

Til bruk overalt

Biblioteksøk

Klikk her for å gå til Biblioteksøk På www.bibsok.no kan du bestille inn bøker og andre materialer fra nesten alle offentlige bibliotek i Norge, samt finne igjen ditt digitale lånekort. Logg inn med lånekortnummeret eller e-posten din, og PIN-koden din. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg i skranken.

BookBites

Klikk her for å gå til BookBites Lån og les E-bøker og E-lydbøker! Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play, opprett brukerkonto og legg inn ditt lånekortnummer og PIN-kode. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg til biblioteket. Dette er en app du kan bruke på mobil og nettbrett, og etterhvert PC. Tjenestens nettside finner du her.

Britannica

Klikk her for å gå til Britannica Encyclopædia Britannica er en av verdens største og mest kjente Encyclopedier. Her kan du søke i en rekke temaer, og du kan velge mellom flere ulike lesernivåer (f.eks barn, student eller voksen).

Filmbib

Klikk her for å gå til Filmbib Filmbib.no er en tjeneste hvor du kan streame en rekke norske kortfilmer og dokumentarer. Den kan brukes på PC, eller via appene du finner i Google Play og App Store. Du logger deg inn med ditt nasjonale lånekort og PIN-kode. Om du ikke har dette fra tidligere, så henvender du deg til skranken i biblioteket.

Kildekompasset

Klikk her for å gå til Kildekompasset.no Skal du skrive en tekst? Da er dette en tjeneste for deg! Kildekompasset.no gir deg praktisk veiledning i flere ulike referansestiler som for eksempel APA og EndNote, og den gir en innføring i kildekritikk, samt åndsverk- og opphavsrett.

Lovdata

Klikk her for å gå til Kildekompasset.no I Lovdata har du tilgang på en rekke ulike rettskilder og juridiske verktøy. Gratisversjonen lovdata.no kan brukes på alle norske IP-adresser, og inneholder Norges lover, sentrale og lokale forskrifter, og kunngjøringer i Norsk lovtidend.

Nb.no

Klikk her for å gå til NBNb.no gir deg gratis digital tilgang til pliktavleverte materialer av typen bøker, aviser, bilder, tidsskrifter, og kart. Store deler av dette er åpent tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse, noe er kun tilgjengelig i norske bibliotek (spør bibliotekaren om tilgang), mens noe er i utgangspunktet kun tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets lesesal. Den siste kategorien kan man få tilgang til hvis det er til forsknings- eller dokumentasjonsformål, men man må da søke om tilgangen. Mer informasjon om dette finner du her.

Pressreader

Klikk her for å gå til Pressreader Pressreader gir deg tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter fra hele verden, helt gratis! Last ned appen fra Google play eller App store, gå inn på appen mens du er på biblioteket, og du har tilgang i tre dager. Ingen innlogging kreves. Du kan i tillegg få tilgang hjemmefra. Det gjør du ved å logge deg inn på mine sider med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Når du er innlogget så dukker det opp en pressreader-knapp i menyen. Klikk deg inn på den, og du får tilgang i 60 dager.

Verdensbiblioteket

Klikk her for å gå til Verdensbiblioteket Verdensbiblioteket er en samling e-bøker og e-lydbøker på flere ulike språk, som alle kan benytte seg av. Tjenesten skal gi deg tilgang på språk som kan være vanskelig å finne andre steder. For å benytte seg av samlingen oppretter man enkelt en brukerkonto på www.verdensbiblioteket.no.

Til bruk i biblioteket

 

A-tekst

Klikk her for å gå til A-tekst Atekst er en arkivtjeneste hvor du har tilgang til en rekke av norske aviser, tidsskrifter og magasiner. Her kan du søke i nesten en halv milliard artikler, som strekker seg tilbake til 1945. Innloggingsinformasjon får du i skranken.

Ordnett.no

Klikk her for å gå til Ordnett.no Ordnett.no er en tjeneste hvor du får tilgang til ordbøker i de vanligste vestlige språkene; Norsk, engelsk, fransk, spansk og tysk. Dette har du tilgang på når du er i biblioteket.

Idunn.no

Fra Grimstad bibliotek har du tilgang til Idunn, Nordens største tverrfaglige database for fagtidsskrifter. Her finner du digitale artikler fra 49 ulike norske og nordiske fagtidsskrifter. De digitale tidsskriftene publiseres parallelt med papirutgavene. Arkivtilgangen går tilbake til 2002 for de fleste tidsskriftene. Du kan søke i og lese digitale tidsskriftartikler fra bibliotekets publikums-pcer. Idunn er også tilgjengelig gjennom bibliotekets åpne trådløse nettverk. Her har du en kort introduksjon(Youtube).

Lovdata pro

I Lovdatas pro-versjon finner du, i tillegg til alt gratisversjonen inneholder, blant annet historiske lover, stortingsvedtak, rettsavgjørelser, publikasjoner, rundskriv og uttalelser, stortingsdokumenter, litteratur, nemnder og utvalg, traktater, samt EU-, FN-, NFF-, og EØS-dokumenter.

Se hele listen her

Lovdata pro er tilgjengelig på Grimstad bibliotek, via lenken nedenfor. Du må bruke bibliotekets maskiner, eller være tilkoblet bibliotekets gjestenett.

Lenke til Lovdata Pro