KORTFILMFESTIVALEN PÅ BIBLIOTEKET

Onsdag 13.juni kl. 1500

Debatt:

Kjønnsbalanse, mangfold og prioritet i norsk filmbransje

 

Sted: Salen

Kortfilmfestivalen inviterer politikere, bransjeorganisasjonene og NFI til debatt om det store spørsmålet om kvotering og utfordringen filmkulturen står ovenfor med dagens kutt i støtteordningene. Vi ønsker å diskutere viktigheten av en langsiktig strategi på vegne av filmkunsten og sette fokus på hvordan vi sammen kan bygge en bærekraftig filmbransje gjennom rettferdig kjønnsbalanse, mangfold og nyskaping.

Deltakere:
Anette Trettebergstuen fra Arbeiderpartiet, Stine Helgeland fra NFI, Monica Boracco fra Dramatikerforbundet, Torbjørn Urfjell fra Produsentforeningen, filmskaper Gunhild Enger fra Filmregissørforbundet, og Petter N. Toldnæs, sentralstyremedlem og representant for regjeringspartiet Venstre.
Innleder: Vigdis Lian.
Moderator for debatten er Ingerid Stenvold

 

Torsdag 14.juni kl. 1200-1500

Screen talent Europe:

Pitcheforum

Sted: Salen

I samarbeid med Kortfilmfestivalen inviterer Screen Talent Europe og Mediefabrikken produsenter, regissører og manusforfattere fra nordeuropa til pitcheforum for internasjonal co-produksjon. Det vil pitches 10–12 kort- og dokumentarfilmer i løpet av forumet. I en 5-minutters pitch vil deltakerne presentere prosjektet sitt for en jury og et publikum bestående av potensielle co-produsenter og co-finansiører, samt filmskapere og filmbransje som deltar på festivalen.

Formålet med forumet er at filmskapere i Norden og Europa skal kunne utvikle konkrete samarbeid og igangsette co-produksjoner. De skal også gis muligheten til å danne nettverk og knytte til seg bekjentskaper som kan dras nytte av senere i karrieren.

Den beste pitchen mottar en pris på 50.000 norske kroner.

 

Torsdag 14.juni kl 1800

 Spesialprogram / Unni Straume / Retrospektiv II

Sted: Salen

I samarbeid med Grimstad bibliotek inviterer Kortfilmfestivalen til visning av Unni Straumes dokumentarfilmer Way North (1986) og Trubadur (1978).

Vi er spesielt glade og takknemlige over at Jan Eggum selv vil være tilstede i forbindelse med Trubadur og for å “dra et par-tre låter”, slik han selv uttrykker det. Hverken han eller Unni har sett filmen på 40 år. så det blir garantert et rørende gjensyn for både dem og oss.

Way North ble laget for Utenriksdepartementet for å informere om norsk kunst og kultur i utlandet. Med på laget den gang hadde hun Roald Dahl, og de medvirkende var norske kunstnere: arkitekten Sverre Fehn, dramatikeren og forfatteren Cecilie Løveid, Stein Mehren, komponisten Arne Nordheim og billedkunstneren Frans Widerberg.

 

Fredag 15.juni kl 1300

Spesialprogram / Unni Straume / Retrospektiv III

Sted: Salen

Visning av regissør Unni Straumes film Remake me

 

 

Lørdag 16.juni kl 11-14

Lag din egen film!

Sted: amfiet

Drop-in animasjonsverksted for barn fra 6 år

 

 

Info

Når:
Onsdag 13.juni – lørdag 16.juni

Hvor:
Grimstad bibliotek
Jernbanebrygga 1
4876 Grimstad

Pris:

Billetter: kjøpes på Grimstad kulturhus eller på www.kortfilmfestivalen.no

Kontakt:
Grimstad bibliotek
37250190
E-post
Sort facebook-logo