Bilde av Trude Teige. Foto: Tine Poppe

Torsdagskveld: Krigens spor i menneskene

med Trude Teige!

Mormors utrolige venninner er den tredje og frittstående boken i Trude Teiges krigstrilogi; Mormor danset i regnet og Morfar pustet med havet. Romanen er inspirert av sanne historier og faktiske hendelser under og etter andre verdenskrig. Birgit er sykepleier i Bodø under andre verdenskrig og involvert i motstandsarbeidet. Hun forelsker seg i en russisk krigsfange, men det hemmelige forholdet får katastrofale følger. 

Nadia blir tatt til fange av tyskerne på landsbygda i Ukraina og sendt til Bodø som tvangsarbeider. En norsk NS-soldat er den eneste som gir henne følelsen av å ha verdi som menneske. I Bodø krysses deres veier. Birgit og Nadia er begge mormors venninner, og som henne fortier de sine historier. Alt som skjer dem, deler de bare med hverandre. 

En fortelling om vennskap som gjør livet mulig å utholde og verdt å leve – og om håp, styrke og skjebnesvanger kjærlighet. 

 Romanen Mormor danset i regnet er oversatt til flere språk og var en de mest solgte bøkene i Tyskland i fjor! Trude Teige har skrevet en rekke krimbøker og historiske bøker. Vi er stolte over å kalle henne litt «vår» siden hun er bosatt i Grimstad store deler av året.  

 Boksalg og signering.

Billetter

  • 00

    dager

  • 00

    timer

  • 00

    minutter

  • 00

    sekunder

Dato

17 okt 2024

Tid

19:30 - 20:30

Etiketter

Fast arrangement
Salen

Sted

Salen
Grimstad bibliotek
Kategori
Grimstad bibliotek

Arrangør

Grimstad bibliotek
Telefon
37250190
E-post
grimstad.bibliotek@grimstad.kommune.no