Skuespiller Inger-Helen Kilsti og luttspiller Espen Sørensen presenterer et variert program med dikt og musikk av kjente og ukjente kunstnere, der nøkkelordet er «sommer». Her får publikum oppleve forfattere som Vilhelm Krag, Inger Hagerup og flere andre. Det hele krydres med vakker musikk fra barokken skrevet av komponistene Johan Sebastian Bach og Robert de Visee. Dette er musikk som opprinnelig var dansemusikk, eller rett og slett ble skrevet for å berolige fyrster og konger når kvelden kom. I fremføringen kommer dikt og musikk i glidende overganger. Musikkens rolle varierer mellom å underbygge diktets mening eller står for seg selv og slik gi lytteren anledning til refleksjon og meditasjon.
Espen Sørensen har sin utdannelse på klassisk gitar fra Agder Musikk-konservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London hvor han tok sitt hovedfag i 1992. I de siste tolv årene har han spesialisert seg på historiske luttinstrumenter og fremførelsen av musikk fra 1600-og 1700 tallet. I 2014 avsluttet han sitt Master studium i luttmusikk ved UIA. Her studerte han barokklutt med den meget anerkjente norske luttspilleren Rolf Lislevand. På Sørensens store repertoar kan det blant annet nevnes suiter av de tyske komponistene J.S. Bach og Silvius Leopold Weiss. Sørensen er bosatt i Grimstad og underviser ved musikklinja ved Dahlske videregående skole.
Inger Helen Kilsti har skuespillerutdannelse fra Danmark, USA, Sveits og Italia. Hennes spesialisering er klovning og hun spilte i flere år med klovnegruppen KiSaCo rund i Europa og USA. Nå er hun bosatt i Grimstad hvor hun har jobbet med ulike kulturprosjekter. I tillegg har hun utviklet teaterforestillinger ved Vest-Agder Museet, både på Kongsgård og Gimle gård. Hun har hatt flere produksjoner i DKS – Aust- og Vest-Agder, blant annet «Liv eller død- Terje Vigen» som også ble vist på SeniorKilden høsten 2017.
«Verden er grå!» Nei, verden er deilig,
sommernatten så lun og så lang.
«Somren er død!» Nei, nu er det sommer:
sommer i sindet, sol i min sang.
Fra «Ouverture» av Vilhelm Krag